Blake & Mortimer  HC 25 De vallei der onsterfelijken deel 1
search
  • Blake & Mortimer  HC 25 De vallei der onsterfelijken deel 1

Blake & Mortimer set HC 25 & 26 De vallei der onsterfelijken deel 1 & 2 1e drukken 2018-2019

Van Dongen, Berserik & Sente
Blloan
36135
€ 149,50 incl. BTW

2 albums / 2 recensies

Aantal

oplage 1000 genummerde exemplaren  met stofomslag en los bijgeleverde prent
72 pagina's (bevat extra platen t.o.v. reguliere album)

Recensie Blake & Mortimer 25 De vallei der onsterfelijken deel 1 Dreiging op Hong Kong
door Peter van Dongen, Teun Berserik & Yves Sente

 

 

'Alles boven Brussel is niet goed genoeg.' Woorden van Rampokan-tekenaar Peter van Dongen. De Franse stripuitgevers kenden hem en zijn werk allang, 'maar bellen doen ze je niet.' Hij trok dan zelf maar – samen met mede auteur Teun Berserik – de stoute schoenen aan. De heren slaagden glansrijk voor hun proefpagina's en werden gecontracteerd voor het Blake & Mortimer dubbel-verhaal De vallei der onsterfelijken.
Krijgen de Nederlanders dan tóch eindelijk voet aan de grond in Europese stripbakermat Frankrijk? Er werd wel eens een boekje van Nederlandse makelij in het Frans vertaald, Aimee de Jongh maakte met Zidrou een album en Hanco Kolk kreeg onlangs de kans zijn tanden te zetten in Robbedoes, maar doorgaans negeren de Frans/Waalse stripuitgevers tekenaars uit de Lage landen.
En dat terwijl de uitgever van Blake & Mortimer toch naarstig op zoek was naar een tekenaar (of team) om elk jaar een album te kunnen uitbrengen: Een tekenaar heeft al gauw twéé jaar nodig voor een album en hoewel Juillard stug doortekent haakte Ted Benoit af, stierf Rene Sterne en gaven ook Aubin & Schreider er na drie albums de brui aan...

Lees hier onze recensie van Blake & Mortimer 25

Lees hier onze recensie van Blake & Mortimer 26