Maurits Cornelis van Esk, gevangen in dromen 03 HC Het proces
search

Maurits Cornelis van Esk, gevangen in dromen 03 HC Het proces

Mathieu, Marc-Antoine
Sherpa
46099
€ 24,95 incl. BTW
Aantal

9789089882431

Recensie Maurits Cornelis van Esk Gevangen in dromen
3 HC Het proces &
De tekening door Marc-Antoine Mathieu
Uitgeverij Sherpa

In Frankrijk heeft hij al meer dan twintig titels uitgebracht, maar in Nederland kennen we stripmaker Marc-Antoine Mathieu nog maar nét. En dat dankzij uitgeverij Sherpa die de serieus bijzondere stripmakers er steeds weer tussenuit weet te vissen.
Mathieu’s tekenwerk hangt qua stijl een beetje tussen dat van Jacques Tardi en José Munoz in. Hij werkt voornamelijk in zwart-wit, heel contrastrijk met veel zwarte vlakken.
In het neerzetten van zijn figuren is hij soms wat los, maar zijn achtergronden zijn zeer strak en dáár doet het me aan het werk van de Nederlandse graficus Joost...

Lees hier de gehele recensie van Maurits Cornelis van Esk 3

Eigenzinnige zwart-witstrip van Marc-Antoine Mathieu waarin die experimenteert met kaders, de vierde wand en wat al niet meer

Maurits Cornelis van Esk, ambtenaar op het ministerie van Humor, is druk, druk, druk. Voor fundamentele vragen gunt hij zichzelf geen tijd. Tot de dag waarop hij wordt geconfronteerd met een persoon die verontrustend, zelfs angstaanjagend veel op hemzelf lijkt. Is hij sterk genoeg om de waarheid onder ogen te zien?