De man die de wereld bedacht HC
search

De man die de wereld bedacht HC

Marchal & Rodolphe
Standaard
45623
€ 20,00 incl. BTW

1 recensie / 80 pagina's

Aantal

80 pagina's

Recensie De man die de wereld bedacht HC
door Bertrand Marchal & Rodolphe

Bovenstaand plaatje is wat je zo'n beetje mag verwachten als je een science-fiction-strip doorbladert.
Het komt inderdaad uit de SF-strip 
De man die de wereld bedacht, maar als je denkt dat het hele album vol staat met dit soort scènes, dan vergis je je.
Ruimtevoertuigen komen nauwelijks voor in 
De man die de wereld bedacht en het album is in dat opzicht geen typische science fiction-strip. Een groot deel van het album speelt zich gewoon af op aarde – zij het in een toekomstige versie daarvan – en verhaalt vooral van de interactie tussen twee personen: John Bowman en Charlene Barrymore.
Beiden zijn op vakantie en betrekken naast elkaar gelegen villa's. Per toeval raken ze met elkaar aan de praat en er ontstaat een vriendschap... wellicht zit er zelfs iets meer dan dat in.
Maar met name ruimtenavigator Bowman ervaart zijn verblijf in Dakar Bay eerder als een gevangenschap dan als een vakantie en haalt Charlene over een ontsnappingspoging te wagen...

Lees hier  de recensie

De aarde staat voor een vreselijke buitenaardse dreiging en de oorlog in de ruimte lijkt verloren. Kapitein John Bowman, een uitzonderlijk navigator, is betrokken bij een incident waardoor hij in contact komt met een mysterieuze donkere materie. Gerepatrieerd en in quarantaine geplaatst, staat hij onder voortdurende bewaking. Hij wordt geplaagd door steeds terugkerende nachtmerries. Uitgeput besluit hij te ontsnappen en hij ontdekt dat de entiteit waarmee hij in contact is geweest, hem vreemde krachten heeft gegeven. Zijn krachten kunnen misschien zelfs de loop van de oorlog veranderen en... de mensheid redden!